пʼятницю, 28 лютого 2014 р.

Волонтери бібліотеки - найкращі читачі.

Визначилися переможці конкурсу "Найкращий читач України 2014". Ними в нашій бібліотеці стало чудове трійко дівчат - щиро вітаємо їх з перемогою і бажаємо успіхів у другому турі. Додамо, що дівчатка ще й наші активні волонтери "Бібліо-art-ватаги": актори, ведучі заходів, активні помічники бібліотекарів.

пʼятницю, 21 лютого 2014 р.

День рідної мови

      
21 лютого до дня рідної мови у районній дитячій бібліотеці організовано книжкову виставку-оповідь «В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш?», за матеріалами якої діти ознайомились з «Невигаданою історією про появу мови». 
У цей день дітки також прийняли участь у бібліоаукціоні «Загадковий» світ мови» та у мовознавчому турнірі «Барви рідного слова». Серед учасників різних конкурсів визначився найкращий знавець правил української мови. А допомагали нам у проведенні заходів наші волонтери, які з задоволенням розповідали про історію рідної мови і самі відповідали на питання вікторин.
   

Готуємось до конкурсу «Найкращий читач бібліотеки - 2014»

Найактивніші читачі Білозерської районної дитячої бібліотеки – учні 6-8 класів білозерських шкіл, добросовісно і відповідально готуються до конкурсу «Найкращий читач бібліотеки - 2014».
  


Діти переглядають улюблені книжки, заповнюють «Щоденники читача».  І наші волонтери завжди поруч. Вони також прийматимуть участь у конкурсі читачів. Це Вова Шмирко, Катя Боярчук, Надя Ушенко. Дітки на власному прикладі демонструють любов до книги та читання.
  

Готуються наші читачі і до презентації улюбленої книги.
  


А щоб добре відповісти на запитання вікторини, діти ще й повторюють матеріали шкільної програми, особливо творчість Т. Г. Шевченка.
I етап конкурсу у нашій бібліотеці відбудеться 26 лютого. А II етап – районний – 18 березня 2014 року.

четвер, 20 лютого 2014 р.

Наші волонтери у «Найкращому читачі»

        18 лютого до міської бібліотеки для дітей прийшли гості, щоб позмагатися за звання «Найкращий читач», учні 6-х, 7-х та 8-х класів шкіл Нової Каховки. Була серед них і волонтер бригади «Бібліоальпіністи», учениця 6-А класу гімназії Пісня Таня. Тетянка представила на суд журі книгу А.Ліндгрен «Пеппідовгапанчоха»,  «примірявши» на себе образ літературної героїні, яка принесла заслужену нагороду на заключному фестивалі волонтерських бригад у 2012 році іі старшій сестричці, теж волонтеру – Каті Пісні. І хоча призового місця Тетяна не зайняла, та виступ її був гарний і достойний. А ще вона мала нагоду подивитися і оцінити виступи інших дітей, адже на когось з них через два тижні разом з бібліотекарями та «колегами» по волонтерській бригаді буде складати «досьє» на переможців ІІ етапу конкурсу. Тож, бажаємо успіхів!




середу, 19 лютого 2014 р.

Готуємо театр




Волонтери Білозерської районної дитячої бібліотеки Жосан Аліна та Гапон Настя майструють героїв казок «Рукавичка», «Колобок», «Півник та двоє мишенят» та ін. для настільного театру, який вони демонструватимуть для найменших читачів. А почерпають дівчатка матеріали для творчості у дитячих журналах «Яблунька», «Умійко», «Маленький розумник», «Маленька фея» та інших.

Помічники бібліотеки з задоволенням спочатку демонструють своїх героїв та інші поробки, зроблені власноруч, на виставці «Я читаю, я знаю, я роблю».
Волонтер Ушенко Надя знає, що усі персонажі настільного театру помандрують до дитячих садочків Білозерки.
Ось так наші ентузіасти сприяють популяризації голосних читань та казкового театру серед дошкільнят.

вівторок, 18 лютого 2014 р.

Волонтери читають Шевченка

Уже стало звичним, що саме волонтери команди «Лідер» розповідають відвідувачам центральної районної бібліотеки про заходи та виставки, які на них очікують в приміщенні книгарні. Не стала виключенням і  постійно діюча розгорнута виставка- панорама «Святої правди і любові зоря всесвітняя зійшла!», яка організована з метою виконання в районі Указу Президента України від 11.04.2012 р. № 257 «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200- річчя від дня народження Тараса Шевченка, розпорядження Кабінету Міністрів від 02.03.2011 р. № 167  «Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 200- річчя від дня народження Тараса Шевченка» і розпорядження голови райдержадміністрації від 30.05.2012 №209 «Про підготовку та відзначення в районі 200- річчя від дня народження Тараса Шевченка».
   Панорама  складається із розділів : «Літопис долі Кобзаря», «Пензлем Шевченка», «Кобзар – книга навіки», «Музи поета», «Слова його лились, текли і в серце падали глибоко» і висвітлює життєвий та творчий шлях великого українця, розкриває його багатогранний талант, розповідає про неординарну особистість, про всенародну любов до генія і Пророка, який ще за життя став символом захисту знедолених. Лідерці ознайомилися із літературою, представленою на виставці та із задоволенням рекомендували її одноліткам. А також зазначили, що в процесі підготовки до огляду дізналися багато інформації, яку не вивчали у школі, захопилися віршами великого Кобзаря і пообіцяли взяти участь у районному конкурсі читців «Пророчі думи, вічні акварелі, безсмертна магія Тарасових віршів». Бажаємо успіхів нашим маленьким зірочкам.

середу, 12 лютого 2014 р.

Бібліотека - невичерпна криниця інформації


Бібліотека потрібна людям як невичерпна криниця інформації, як шлях до душі кожного. А книга, як сказав М. Рильський, – це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. Маючи на меті - духовно збагатитися, знайти нових літературних друзів, волонтери нововоронцовської  команди «Лідер» ознайомилися із поповненнями книжкової виставки «На хвилинку зупинись – на новинку подивись!».
Протягом минулого року нових надходжень літератури до КЗ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» було небагато, проте є на що звернути увагу. В цьому діти пересвідчилися, обираючи собі книги до смаку. 
 Потім вони із задоволенням рекомендували прочитані твори відвідувачам дитячого відділу. Звичайно, представлені були лише найцікавіші і найоригінальніші видання на думку «лідерців». Тому кожен має шанс особисто знайти свою книгу.
    

У Верхньому Рогачику змагалися найкращі читачі 2013 року!

11 лютого 2014 року  у Верхньорогачицькій районній бібліотеці для дітей проходила година спілкування «Кращий читач 2013 року». 
У заході брали участь кращі читачі районної бібліотеки для дітей та бібліотеки Верхньорогачицької гімназії. 



Семеро переможців  змагалися в конкурсах, вікторинах  в яких були питання, що стосуються творчості Т.Г.Шевченка, сучасної української прози, прислів’я, приказки, фразеологізми. Діти відповідали на питання, показували пантомімою  крилаті фрази, продовжували прислів’я.  Компетентне журі оцінювало відповіді та визначило переможців.   Найкращою у змаганні була учениця 5-го класу Желізняченко Даша, яка отримала  диплом та пам’ятний подарунок від бібліотеки, всі інші учасники були нагороджені дипломами в номінаціях «Найдопитливіший читач», «Найкращий знавець творчості Т.Г.Шевченка» тощо.


 Вітаємо кращих читачів і бажаємо їх нових здобутків!


 Н.Левадна,  директор КЗ «ВЦРБ» 

вівторок, 11 лютого 2014 р.

Шевченко в серцях дітей


Хмаринка в небі парусом зникає.
Про щось своє видзвонює овес,
А я "Кобзар" улюблений читаю,
Про все забувши, світ забувши весь.

Волонтери районної дитячої бібліотеки щиро захоплюються творчістю видатного українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Як справжні шанувальники його віршів вони з великим задоволенням та відповідальністю віднеслися до оформлення книжкової виставки "На струнах Кобзаревої душі". Діти знаходили інформацію в інтернеті, переглянули багато книг, перш ніж відібрати найцікавіші, приносили портрети Шевченка та картини, вишиті своїми руками.
 
"Книголюбчики" прийняли активну участь в оформленні карти пам'ятних місць
Т. Г. Шевченка в Україні під назвою "Малого сліду не покину на нашій славній Україні".


 
Виставка отрималась яскравою і привабливою для користувачів бібліотеки.

неділю, 9 лютого 2014 р.

Як Муся Бібліотеківна та Фомка Формулярчик з малятами зустрічались...

     Долаючи останні кроки до здобуття другого ключа у волонтерському веб-квесті, новокаховська бригада волонтерів разом з бібліотекарями приймали у затишному читальному залі для молодших школярів вихованців  д/с "Казка", які 6 лютого завітали на екскурсію до бібліотеки.
     Познайомили дітей з бібліотекою, погралися з ними герої лялькового театру, корівка Муся Бібліотеківна та поросятко Формулярчик Фомка. Вони щиро раділи тому, як добре малеча знає казки, вправно відгадує загадки, як весело співає разом.
       На завершення зустрічі діти подивилися старий, добрий мультик "Просто так", який вчить робити добро іншим. Вони також чекають волонтерів у гості, щоб поповнити календарик-добродарик своїми добрими вчинками. 

Фото-коллажі від "Бібліо-art-ватаги".

Ось і закінчилися грудень і січень, виділені на піготовку другого волонтерського ключа. "Бібліо-art-ватага" переглянувши свої фото-добірки, вирішила створити кілька коллажів зі світлинами. В результаті ми згадали літо:
Осінь:
і зимове новорічне свято
Зима ще не скінчилася, але ж вже на порозі весна. Цікаво, що там, попереду? Ми готові для здобуття наступного ключа!