четвер, 30 липня 2015 р.

Подорож «Літературний круїз»: гра - пошук – інформація – знання

Читачі Великоолександрівської ЦДБ – учні 6-7-х класів продовжують знайомитись, як колективно, так і індивідуально, із грою «Літературний круїз» (серія «Ігри патріотів Херсонщини»). 
Сьогодні в цю гру грали Діма Юдін та Денис Семержій. Як виявилось, грати та знаходити правильні відповіді все ж не так і легко. Хлопці погодились із бібліотекарями, що лише знання літератури, освоєння інформації про історію та культуру нашого краю допоможуть здобути перемогу у грі. Тож відразу звернулися до енциклопедій та книг, основною темою яких є розповіді про рідну Херсонщину.

понеділок, 20 липня 2015 р.

Літо у бібліотеці

"Саме в бібліотеці діти мають можливість почитати, помалювати, складати пазли, пограти в шахи та шахмати, різноманітні ігри, зустрітися з друзями, посидіти в інтернеті.и Адже бібліотека відкрита для всіх.Приходьте до бібліотеки, тут ви завжди знайдете заняття до душі." - стверджують працівники Іванівської районної бібліотеки для дітей. І не без підстав. Ось подивіться:  







Автор: Валентина Логвиненко

неділю, 19 липня 2015 р.

Екологічні "волонтерські лавочки"

"У липні надворі пусто, зате на полі густо"- говорить українське народне прислів'я. Погода стала жаркою, і на дитячому майданчику людно, зазвичай, ввечері. Але бібліотечним волонтерам все-таки вдалося зібрати невеличку аудиторію для читань. 
Темою для спілкування Діана та дві Юлії обрали поведінку дітей під час відпочинку на природі. У червневому номері журналу "Пізнайко" багато цікавої та корисної інформації для екотуристів. Як треба поводитися , щоб не нашкодити матінці-природі? Можна багато говорити про це і залишити після себе купу сміття. А пластик, наприклад, розкладається 200 років, аркуш паперу гниє 2 роки. Якщо зібрати докупи сміття, що накопичилося на нашій планеті за 1 рік, вийде гора приблизно 3 кілометри заввишки. Порівняємо з єгипетською Пірамідою Хеопса - вона сягає 137 метрів.Тож зробимо висновки! 

середу, 15 липня 2015 р.

"Ігри патріотів Херсонщини"

I етап інтелектуального туру "Ігри патріотів Херсонщини" в Каланчацькому районі продовжується, але уже готуємося і до II етапу. Оформлено книжкову виставку.

суботу, 4 липня 2015 р.

Час читати – нове пізнавати

Різноманітні  журнали і газети, що містять в собі пізнавальні та ігрові сторінки, підтримують і посилюють інтерес дошкільнят до культури читання.  Адже з одним періодичним виданням можна побувати і в «зеленому царстві», і в різних маленьких і великих містах та селищах нашої країни, розгадувати ребуси, загадки та кросворди, пограти в ігри, привітати іменинників, знайти друзів та надіслати листа до редакції.
Вихованці дитячого садочка «Веселка» завжди  з радістю  зустрічають бібліотекаря молодшого відділу  Великоолександрівської ЦДБ Влялько О.Л. Цього разу вона ознайомила малят з рубриками журналів «Колобочок», «Дитячий розвивайко», «Пізнайко», «Малятко», «Шишкин  Ліс».

У бібліотечних волонтерів канікул немає!

Точніше - свої канікули вони проводять у бібліотеці. Як от волонтери Цюрупинської РДБ.
Дві Юлі, Савченко та Терлецька, не забувають про свої волонтерські обов'язки навіть влітку. Сьогодні вони прийшли до бібліотеки щоб підготуватися до "волонтерських лавочок". Дівчатка переглянули багато книг та журналів і зупинилися на темі "Екотуристи", а заодно і бібліотекарям допомогли - розставили на місця повернуті читачами книжечки та періодичні видання.

середу, 1 липня 2015 р.