пʼятницю, 17 квітня 2015 р.

Весняний weekend для волонтерів

Весна завжди приходить до нас з довгими теплими днями, а це гарна можливість грати в м’яча, кататися на велосипеді , вирушити до лісу чи просто дихати свіжим повітрям у парку. Для любителів не тільки активного і веселого, а ще й змістовного і корисного відпочинку пропонуємо здійснити прогулянку захопливими історіями

Олександр Есаулов "Кенінґова колекція. Справа №1"

Як же то захопливо — бути детективом!Особливо, коли ти школяр і це твоя перша справа. Але ж, як виявляється, страшенно небезпечно: стеження, гонитви, крадіжки і викрадення — усе, як у справжньому дорослому житті.
Льоха Холмс, Миха Ватсон і Бонасьє — юні детективи з Горобинівки — розшукують коштовну колекцію, що зникла ще за часів Другої світової війни. І як ви гадаєте, чим завершиться їхній перший розшук?



Міхаель Енде "Джим Ґудзик і машиніст Лукас"

Якщо поштар приніс на ваш острів посилку невідь від кого, адресовану бозна-кому, і в тій посилці виявилося... маленьке чорне немовля – це означає, що почалися пригоди.
Отож, машиніст Лукас, його паротяжиха Емма та спритний хлопчина Джим Ґудзик, який і був тим маленьким чорним немовлям, але вже встиг трохи підрости, віддаються пригодам сповна. Вони мусять здолати непрохідні гори з численними пастками, знайти шлях через пустелю, повну міражів, подружитися з ніби-велетнем і напівдраконом – а навіщо, як ви гадаєте? Звісно ж, для того, щоб звільнити викрадену принцесу!
Читайте повість культового письменника Міхаеля Енде, яка вперше принесла йому любов читачів та світову славу. А переклав її для Вас та Ваших дітей на українську Ігор Андрущенко.

Кулідж Сьюзен "Невгамовна Кейті"
Велика фантазерка Кейті Карр має добре серце і невгамовну вдачу. Вона верховодить усіма своїми братиками й сестричками, щоразу вигадуючи дивовижні ігри та забави, чим подекуди завдає чималого клопоту своїй тітці. Та одного разу з Кейті стається нещастя – і цілковито змінює її життя…
Ця історія про невгамовну мрійницю Кейті – сміливу, добру і чесну дівчинку – не може лишити байдужим жодного свого читача.Переконайтесь в цьому, просто почавши читати її.



Надія Гуменюк "Шуршик В. та інші"
Усі казкові пригоди, про які розповідає в цій книжці відома українська письменниця Надія Гуменюк, трапилися в Яринчиному саду. Сад цей, подарований дівчинці дідусем, незвичайний — іноді він стає чарівним часовим коридором, дивовижним переходом, через який дівчинка потрапляє у різні світи. В кожній з десяти філософсько- пригодницьких казок із захоплюючими сюжетами та незвичайними героями утверджується думка: для гармонії нашого світу дуже важливі і квітка, і цвіркунець, і равлик, і дерево, і людина, і вільна щаслива країна — всі вони у Всесвіті єдині, неповторні та всі потребують любові, розуміння і турботи.

Сашко Дерманський "Корова часу, або Нові пригоди вужа Ониська"
Бабуся Катастрофа виявилася потомственною шаманкою, хоча рід розгубив свої знання. Тому, коли настала страшна посуха, їй вдалося викликати дощ. Тільки щось сталося неправильне, і дощ перетворився на зливу, яка обернулася повінню.
Постраждала від блискавки корова Черешня, та здобула надзвичайні здібності: переміщатися в часі туди, де хоче побувати.
Щоб припинити зливу, друзі мандрують у минуле заради зустрічі з пращурами бабусі Катастрофи. Шаманку звідти вони не приводять, але припиняти дощ навчаються.
Їм зустрічається мамонт Тут-туп, чия мама загинула, рятуючи нерозумного сина, який пішов, куди ходити було заборонено. Хоча наприкінці є натяк, що мамонт, можливо, змінив своє минуле, хоча тим самим створив часовий парадокс. Але це не наукова фантастика, а казка, тому подібні речі для книги не актуальні.


Сподіваємось, що якась з пригод вам обов’язково припаде до смаку!



Немає коментарів:

Дописати коментар