понеділок, 27 квітня 2015 р.

Чорнобильська катастрофа

 Все далі віддаляють нас роки від страшних квітневих подій 1986 року.

Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. У ст. 16 Конституції України Чорнобильську катастро­фу визначено як катастрофу планетарного масштабу, а збе­реження генофонду українського народу — як обов'язок держави.



23 квітня проведена екологічна година «Чорнобильське лихо у пам’ яті народній», в ході якої учні 7 –А та 7 - Б класів Великоолександрівської ЗОШ №2 говорили про наслідки аварії, які продовжують справляти негативний вплив на довкілля ще й сьогодні. Волонтери Великоолександрівської ЦДБ зачитали матеріали досліджень, які свідчать про накопичення радіонуклідів у деревині, грибах, ягодах, лі­карських рослинах, м'ясі, кормах. Але, на жаль, жодна статис­тика не скаже, скільки людських доль понівечено Чорно­бильським смерчем, скільки ще ліквідаторів дотліває по різних лікарнях, скільки їх уже відійшло у вічність...


Як підсумок, Діана Прокіпець, Юля Бережна та Річард Морозенко зачитали деякі сурові, але правдиві факти життя після катастрофи на ЧАЕС . Учні переглянули відеоролики про Чорнобильську аварію, яка забрала життя десятків тисяч людей, завдала шкоди здоров'ю мільйонів. «Про її наслідки ще відчують на собі майбутні покоління. Тож, щоб зберегти нашу Землю від таких лихих катастроф, ви повинні добре навчатися, щоб стати кваліфікованими спеціалістами, щоб ваші знання, дії, вчинки приносили лише користь всім оточуючим і всьому живому, нашій матінці Природі», - було сказано бібліотекарями на завершення екологічної години.

Немає коментарів:

Дописати коментар