середа, 3 серпня 2011 р.

Звітують новокаховчани

Нещодавно на адресу обласної бібліотеки для дітей надійшов електронний лист із Нової Каховки. Йдеться у ньому про діяльність юних бібліотечних волонтерів, тож із задоволенням публікуємо це повідомлення:

Вже чотири роки поспіль на базі Новокаховської міської бібліотеки для дітей реалізується обласна цільова програма «Читай і стань успішним!».
Бібліотека має свою бригаду волонтерів, учнів 5-7 класів (наразі це 7 учасників). Волонтери майже кожен день приходять до бібліотеки,  щоб навчитись виразно читати тексти, задавати запитання дітям. За попередньою домовленістю із завідуючою д/с «Казка» волонтери
відвідують дві старші групи (у вівторок і четвер о 15.00 кожного тижня) та читають їм цікаві книжки, ставлять запитання, дають "домашні завдання". Діти разом з батьками малюють героїв книг, які читали їм волонтери.
Отож, волонтери і самі вчаться працювати з аудиторією, і залучають малечу до читання.
За І піврічча 2011 року волонтери 49 разів відвідали дитячий садок, прочитали сім цікавих, різноманітних книжок, на цих читаннях було  присутніх  988 дітей.
Наші волонтери – активні читачі й наші помічники. Вони постійно беруть участь у житті бібліотеки. Саме вони відкривали наш Інтернет-центр. Це талановиті і небайдужі діти. Новокаховська міська бібліотека для дітей дуже вдячна їм за це.

Валентина Іванівна Карпенко

Немає коментарів:

Дописати коментар