вівторок, 10 грудня 2013 р.

Інформують "Бібліолешки"!

Як прищепити дітям любов до читання, книги?
Одним із найцікавіших та ефективних способів вирішення проблеми дитячого читання
є участь читачів-дітей у бібліотечному волонтерському русі.
Цього року волонтери Цюрупинської дитячої бібліотеки були першими помічниками у проведенні комплексу заходів, присвячених Всеукраїнському Дню бібліотек.



Під час Відкритого уроку читання волонтери-старшокласники розповіли дітям про обласну акцію «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!» та веб-квест, який стартував 30.09. у Херсонській обласній бібліотеці для дітей. Щоб діти відчули серйозність і важливість завдань акції, ми започаткували традицію приймати дітей у волонтери саме 30 вересня. Учні, які виявили бажання працювати з молодшими друзями, склали клятву бібліотечного волонтера і отримали посвідчення члена волонтерської бригади.


22 листопада було проведено районний семінар
«2014 рік: орієнтири на успіх»
для працівників міських, селищних та сільських бібліотек. Серед головних пріоритетів діяльності бібліотек, які працюють з дитячою категорією читачів, визначено роботу над реалізацією завдань акції «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!».
Учасники семінару мали можливість бути присутніми на волонтерфесті.


У цей день у гості до Бібліолешок завітали добрі друзі-представники волонтерських бригад Цюрупинського району. Про волонтерські будні і свята розповіли і показали, проспівали і затанцювали волонтерські бригади:

«Дружба» Брилівської селищної бібліотеки для дітей


«Пізнайко» Костогризівської сільської бібліотеки


«Козачата» Козачелагерської сільської бібліотеки



«Всезнайки» Новомаячківської бібліотеки для дітей


Усіх учасників заходу запрошено приєднатися до віртуальних перегонів і взяти участь у веб-квесті «Ключі від бібліотеки!».
Щомісяця у районній бібліотеці проводяться засідання волонтерської бригади «Веселі бджілки»,



на яких обговорюються плани на найближчий час, проводяться заняття з риторики, підбирається репертуар для читання молодшим школярам. Одним із поставлених перед волонтерами завдань була реєстрація у соціальних мережах та оформлення інформаційного стенду «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!» або «Ключі від бібліотеки!».


Ось як у нас вийшло. Ми старалися!


1 коментар:

  1. Цілий комплекс заходів для виконання першого завдання веб-квесту! Молодці!

    ВідповістиВидалити