понеділок, 16 лютого 2015 р.

«Афганістан – вічна тривога, біль, пам’ять»

Щороку 15 лютого ми вшановуємо молодих ветеранів – учасників бойових дій на території інших держав. Афганська війна не стала загальною бідою нашого народу, а залишилася бідою тільки тих, хто в ній приймав участь. Для більшості людей вона далека, чужа і невідома. Афганська війна – це не тільки трагедія. Це ще доблесть і мужність людей, які побували в епіцентрі кривавого конфлікту, а також – застереження на майбутнє.

На зустріч з учнями 6 – А, 6 –Б, 7 – Б, 8 – А, 9 та 10 – А класів завітали люди, мужності яким немає рівноцінних слів. Люди, які пройшли нелегкі шляхи тієї війни і повернулися додому – колишній афганець Мельник Валерій Ананійович та воїн – інтернаціоналіст «кубинець» Соловйов Володимир Якович.
Подвиг українців по захисту Республіки Куба кубинський народ не забуває. Коли в наш дім прийшла чорнобильська біда, кубинський народ відкрив програму лікування наших дітей, постраждалих від Чорнобильської катастрофи, і близько 24 тисяч дітей пройшли лікування і оздоровлення на Кубі. У нашій країні нині проживає близько 7 тисяч учасників цієї надзвичайно складної і таємної воєнної операції. 


В ході зустрічі лунали афганські патріотичні пісні, діти читали вірші, загадували багато запитань нашим відважним гостям. А наприкінці зустрічі наші ветерани побажали всім присутнім добре вчити історію, любити свій рід, свою країну Україну. В свою чергу старшокласники побажали нашим героям міцного здоров’я та віри та впевненості в тому, що і сьогодні є мужні патріоти, які обов’язково переможуть в безглуздій війні сьогодення.

Голівець О.Г.,
заступник директора по роботі з дітьми Великоолександрівської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар