понеділок, 23 квітня 2018 р.

«І добро, і милосердя…» (до 100 років від дня створення Товариства Червоного Хреста України)


І знову в дитячій бібліотеці свято! І знову звучали  фанфари і лунав радісний сміх, всюди  були дитячі посмішки та теплі слова! А привід для цього більш чим вагомий  - Червоному Хресту України 100 років! Сто років найдобрішій і безкорисливій організації в світі!
  Милосердя, доброта... Ще з давніх часів благодійність була в традиціях нашого українського народу. Цілком природним і закономірним вважалося допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість і немічність, порятувати хворого чи каліку, заступитися за беззахисного і скривдженого.
  Людська доброта, милосердя, вміння радіти і переживати за інших людей створюють основу людського щастя. А це є основою діяльності товариства Червоного Хреста України.
  В даний час Товариство Червоного Хреста України є учасником Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця і налічує понад 6,5 мільйона чоловік, об'єднаних в майже 47 тис. первинних організацій. У ньому працюють 60 тисяч волонтерів. У його патронажній службі працюють більше 3 тисяч висококваліфікованих сестер милосердя, які щорічно обслуговують на дому майже 350 тисяч самотніх громадян похилого віку, близько 23 тисяч інвалідів війни та праці, більше 25 тисяч учасників Великої Вітчизняної війни, понад 8 тисяч інвалідів дитинства. І треба зазначити, що доброта і руки патронажних медичних сестер такі необхідні старим, немічним, інвалідам, сиротам.
  Одним з головних напрямів  волонтерського  руху є поширення знань про основоположні принципи Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця серед дітей, тому не випадково про доброту людську, про милосердя, про необхідність допомагати бідним, слабким і знедоленим, про те, що і до братів наших менших потрібно ставитися з добротою  говорили  в дитячої бібліотеці   під час проведення святкової  конкурсно – розважальної програми  «І добро, і милосердя…»  в рамках Місячника  Червоного Хреста України.  А гаслом його було речення «Життя дано лише на добрі справи». 
    Доброта  живе в кожній  дитячій книжці, в кожному літературному творі, тому на свято були запрошені герої  книг   Памели Треверс  «Все про Мері Поппінс».  Чудово і яскраво  розповідалили про  новини місцевої газети, про оголошення початку свята дві англійські міссіс ( волонтери дитячої бібліотеки Міліджаєва  Віка та Віннікова Віталіна), а саме  дійство вела сама місс Єндрю (бібліотекар Гончарова В.В.) під час якого вона від суворої і злої няні  перетворилася в добру міс.  І це не випадково, бо разом з дітьми (учні 6 – А класу, кл. кер.Боженко Т. О.) під час проведення різноманітних конкурсів  та завдань  теплом своїх «долоньок» прикрашали емблему Червоного Хреста, щоб вона  нагадувала гарне сонечко.
А яке ж свято без подарунків? І вони були. Чудові, такі необхідні учням канцелярські товари  від Товариства Червоного Хреста України отримав кожен із присутніх дітей, які вручила Голова Каланчацької районної організації Товариства Червоного Хреста України Петруненко Т. Д.
Під час  виступу Тетяна Дмитрівна зазначила,  що кожен є членом товариства Червоного Хреста України, діяльність якого базується гуманності, незалежності, добровільності, єдності, універсальності, що тільки від нас залежить, наскільки гуманним і толерантним буде наше суспільство.  І треба завжди пам'ятати, що світ і людське життя тримаються на таких поняттях як любов, милосердя, доброта, співчуття.
А завершилося справжнє  Свято Доброти та Милосердя  останньою порадою від міс Єндрю : « Візьміть чашу терпіння, влийте в неї повне серце любові, додайте дві жмені щедрості, посипте добротою, хлюпніть трохи гумору і додайте якомога більше віри. Все добре перемішайте. Намажте на шматок відпущеного вам життя і пропонуйте кожному, кого зустрінете на своєму шляху».
Якщо ти хочеш змінити світ, зроби його добрішим та кращим!    
  Заст. директора по роботі з дітьми Каланчацької ЦДБ    Красновид С.О.

Немає коментарів:

Дописати коментар