пʼятницю, 1 червня 2018 р.

«Мрій! Читай! Досягай!»

1 червня об 11-00 в актовій залі Херсонської музичної школи №1 (вул. Лютеранська, 18) відбулися показові виступи та церемонія нагородження лауреатів обласного фестивалю бібліотечних волонтерських бригад «KsVolonterFest-2018» - підсумкового заходу першого року реалізації п’ятирічної обласної бібліотечної акції на підтримку дитячого читання «Мрій! Читай! Досягай!», яка є логічним продовженням попередніх п’ятирічних акцій, реалізованих бібліотеками Херсонщини: «Читай - і стань успішним!» (2008-2012 рр.) та «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!» (2013-2017 рр.).

Ініціатором проведення акції на підтримку дитячого читання є Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки, а організаторами виступили Департамент культури, туризму та курортів та Департамент освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації.

До участі у фестивалі цього року запрошені найактивніші волонтерські бригади із Білозерського, Великоолександрівського, Голопристанського, Олешківського районів, міста Нова Каховка та команда волонтерів Каховської гімназії.
  



Ключова тема волонтерських виступів – читання, як захоплююче заняття та складова життєвого успіху.

Фестивалі юних волонтерів на підтримку дитячого читання в рамках обласної бібліотечної акції, як правило, проводяться щороку у перші дні червня і приурочуються до Міжнародного дня захисту дітей. І кожного року діти-волонтери з різних районів області мають нагоду продемонструвати свою ерудованість, начитаність, артистизм.

Розрахована на п’ять років, ця акція спрямована на стимулювання дитячого читання з використанням ідеї волонтерства: діти-підлітки залучаються до популяризації, реклами читання як цікавого, конкурентоспроможного в епоху телебачення та комп’ютерних ігор заняття.

Які ж завдання бібліотечних волонтерів? Охоче та багато читати самим, брати участь у програмах читання та обговореннях прочитаного, проводити літературні розважально-ігрові програми та конкурси, спрямовані на заохочення дітей дошкільного та молодшого шкільного віку до самостійного та родинного читання. Для зацікавлення читацької аудиторії, бібліотечні волонтери утворюють творчі студії з відео- та наочної промоції книги, сценічної майстерності, інформаційної грамотності та медіа-культури.
  






Під час святкового дійства відбулася також презентація традиційної Програми літніх читань «Канікули з книгою 2018». Програма насичена літературними відкриттями, читацькими розвагами й конкурсними змаганнями. 


 
Продемонструвавши свої здібності на сцені, отримавши в нагороду не лише оплески глядачів, а й дипломи лауреатів фестивалю та книжкові подарунки від організаторів акції, волонтери вирушили до обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки для продовження роботи за програмою фестивалю та участі в пізнавально-розважальному євроквесті «Ми – українці! Ми – європейці!».

А по дорозі, у Шевченківському парку, дітей-учасників Фестивалю очікував приємний сюрприз: тут працівники бібліотеки підготували для них цілу низку цікавих розваг «у читальні під відкритим небом».

Тим часом бібліотечні працівники мали нагоду взяти участь у професійному модулі «ПроЧитання дітям», за програмою якого обмінялись досвідом участі своїх бібліотек у акції «Мрій! Читай! Досягай!», а також на конкурсних засадах презентували власні креативні інноваційні ідеї для участі у Міжрегіональному ярмарку «БібліоКре@тив-2018».

Фестивальну програму та святкову церемонію нагородження учасників фестивалю та колег-бібліотекарів організували і провели працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, за участю дитячих творчих колективів міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар