понеділок, 3 червня 2019 р.

KsVolonterFest-2019

Підсумковий захід другого року реалізації
обласної бібліотечної волонтерської акції
на підтримку дитячого читання
«Мрій! Читай! Досягай!»
3 червня об 11-00 в актовій залі Херсонської академії неперервної освіти виступили з показовою програмою бібліотечні волонтерські бригади – учасники фестивалю «KsVolonterFest-2019», що проводиться за підсумками другого року обласної акції на підтримку дитячого читання «Мрій! Читай! Досягай!». Заходи приурочені до Міжнародного дня захисту дітей.
Фестиваль «KsVolonterFest-2019» - це результат роботи другого року реалізації п’ятирічної обласної бібліотечної акції на підтримку дитячого читання «Мрій! Читай! Досягай!», ініціатором проведення якої є Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки.
До участі у фестивалі цього року були запрошені найактивніші волонтерські бригади із Генічеської районної дитячо-юнацької бібліотеки

Верхньорогачицької районної бібліотеки для дітей



та волонтери сільської і шкільної бібліотек із с. Раденськ Олешківського району.


Ключова тема волонтерських виступів – читання, як захоплююче заняття та складова життєвого успіху.
Фестивалі юних волонтерів на підтримку дитячого читання в рамках обласної бібліотечної акції, як правило, проводяться щороку у перші дні червня і приурочуються до Міжнародного дня захисту дітей. І кожного року діти-волонтери з різних районів області мають нагоду продемонструвати свою ерудованість, начитаність, артистизм, які вони використовують для виконання головного завдання акції – популяризації сучасної української книги серед ровесників і молодших школярів та заохочення їх до читання. Завдяки акції, відзначають бібліотекарі Херсонщини, формується когорта активних промоутерів книги та читання, а участь у волонтерських фестивалях винагороджується книжковими подарунками, які волонтерські бригади-учасниці отримують від організаторів обласної акції для поповнення фондів своїх книгозбірень.



Другу половину фестивального дня – діти-волонтери провели в обласній дитячий книгозбірні.






Працівники бібліотеки підготували евро-квест бібліотекою, також на юних гостей чекала ігрова зала оснащена сучасною приставкою XBOX ONE+Kinect та перегляд мультфільмів у форматі 3D.


Немає коментарів:

Дописати коментар