понеділок, 22 червня 2020 р.


Краєзнавчий квест «Переможна весна на вулиці Героя»
22 червня 2020 р., в День Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні , учасники волонтерської команди «Лідер»  та учні-екскурсоводи районного краєзнавчого музею разом з директором закладу Валентиною Тартицею, бібліотекарями КЗ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» Наталею Сисенко та Людмилою Куковінець пройшлися біографічними сторінками життя Героя Радянського Союзу, нашого земляка Івана Михайловича Бережного в ході краєзнавчого квесту «Переможна весна на вулиці Героя».
У роки Другої світової війни, далекого 1944 року він героїчно загинув в боях на Перекопському перешийку, визволяючи українську землю від нацистських окупантів. Іван  Бережний є і завжди буде для українців прикладом самовідданості й патріотизму. 
Ключовими зупинками подорожі, що проходила на території районного музею, стали плавнева, козацька, шкільна, героїчна, які розкрили становлення Івана Михайловича як особистості. В ході захоплюючого квесту діти відповідали на питання вікторин, складали пазли, відгадували зашифровані вислови, доповнювали прислів’я про козаків дізнаючись цікаві факти життя Героя.
Подвиги учасників бойових дій – безсмертні. Про них ми не забудемо ніколи, згадуючи в дні скорботи і перемоги. Їх імена викарбувані на обелісках та братських могилах, встановлені пам’ятники, названі на їх честь вулиці. Це данина незгасної пам’яті про тих,  хто загинув на полях битв за честь, свободу і незалежність Батьківщини, хто залишився патріотом України до останнього подиху.

Немає коментарів:

Дописати коментар