пʼятницю, 17 березня 2023 р.

#бібліотека_рекомендує

Топ-7 сайтів українською мовою для всебічного розвитку дитини

Сучасні діти вже не уявляють свого життя без різноманітних гаджетів та Інтернету: ігри, соцмережі, відео, мультфільми – це ще не весь перелік занять, які захоплюють дітей.

Пропонуємо вам з дітьми проводити час в Інтернеті з користю, та скористатися добіркою розвиваючих сайтів для дітей. 

1. “Дерево казок” – сайт на якому зібрано казки народів світу, аудіоказки, розмальовки, онлайн-пазли, вікторини, комікси та інше.

2. “МегаЗнайка” – сайт для дітей та батьків, для вчителів початкових класів та вихователів дитячих садочків. На ньому зібрана величезна кількість цікавої і корисної інформації: казки, вірші, ігри, пісні, цікаві факти про різноманітні предмети та явища, про рослинний і тваринний світ, про людину та її діяльність.

3. “Читанка” – дитяча публічна онлайн-бібліотека, в якій містяться книги українською мовою, які вже не можна придбати у книжкових магазинах. Однак ви маєте можливість завантажити на комп’ютер чи інший пристрій будь-яку з книг представлених на сайті.

4. “Казкар” – один з кращих сайтів подібної тематики на просторах українського Інтернету. Тут є всі необхідні матеріали для малечі та батьків: казки (українські та народів світу), легенди про міста, села, гори, річки, рослин і тварин, мультфільми, аудіоказки, ігри, сценарії свят, ілюстрації та окремий розділ для батьків.

5. “Пустунчик” – інформаційно-розважальний портал присвячений розвитку, навчанню та відпочинку дитини. Сайт пропонує різноманітний контент: ігри, аудіотеку, творчість, рукоділля, дозвілля, віртуальну школу та багато цікавого, що дозволить огранізувати відпочинок вашої дитини.

6. “Весела Абетка” – сайт, де зібрано безліч оповідань, загадок, казок, ігор, віршів, цікаво викладених для дітей відомостей з різних галузей знань. 

7. “Я́нко Горта́ло” - YouTube-канал для дітей, створений українським дитячим поетом і письменником Янком Горталом (псевдонім). Основний напрямок викладених на загал робіт — навчально-розважальний: кумедні дитячі пісні, анімовані віршики, розвивальні мультики, руханки, абетки, лічба, підготовка до школи, цікаві знання для дітей, читання по складах та ін.



Ірина Срібна
Завідувач відділу бібліотечного прогнозування та інновацій
Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки



Немає коментарів:

Дописати коментар