вівторок, 15 травня 2012 р.

Читай. Думай. Твори

Святковий фінал обласної бібліотечної акції (2008-2012)
   
ІІ обласний конкурс волонтерських бригад ознаменує завершення  п’ятирічної обласної бібліотечної акції «Читай – і стань успішним!».
1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, відбудеться святковий фінал конкурсу - а водночас і всієї п'ятирічної акції!

   

Програма фінального свята поєднує у собі і змагальні елементи, адже бібліотечні волонтерські бригади, що вийшли у фінал, підготувалися до конкурсів на кращу гру з читачами, на кращу презентацію своєї діяльності у форматі «печа-куча», кращий відеоролик.
Фестивалі або конкурси бібліотечних волонтерських бригад проводились щороку в рамках обласної бібліотечної акції на підтримку дитячого читання. І кожного року діти-волонтери з різних районів області мали нагоду продемонструвати свою ерудованість, начитаність, артистизм.
Взагалі ж акцію «Читай – і стань успішним!» започатковано у 2008 році, за ініціативою Херсонської обласної бібліотеки для дітей та за спільної підтримки управління культури і туризму та управління освіти і науки обласної державної адміністрації. Розрахований на п’ять років, цей проект спрямований на симулювання дитячого читання з використання ідеї волонтерства: діти-підлітки залучаються до популяризації, реклами читання як цікавого, конкурентоспроможного в епоху телебачення та комп’ютерних ігор заняття для молодших школярів та дошкільників. Адже проблема дефіциту читання дітей та підлітків сьогодні все більш чітко усвідомлюється в суспільстві як фактор, що не тільки негативно позначається на інформаційній грамотності молодого покоління, на його готовності до самостійного оволодіння новими знаннями, навчання протягом усього життя,  а й призводить до духовного зубожіння.
Отож, 1 червня на святковий фінал 5-річної обласної акції завітають юні читачі районних дитячих книгозбірень, учасники найбільш активних і успішних волонтерських бригад із Білозерського, Голопристанського і Великолександрівського районів та Нової Каховки. Вони стануть учасниками шоу на ґанку бібліотеки, проведуть ігри з маленькими читачами бібліотеки – учнями херсонських шкіл, візьмуть участь у вуличній ході та літературних розвагах у парку, у святковій програмі з церемонією нагородження, а також у акції «Бібліотечний тролейбус».
А заступники директорів централізованих бібліотечних систем області по роботі з дітьми під час паралельних професійних заходів підсумують здобутки своєї 5-річної роботи в акції, намітять перспективи подальшої співпраці на підтримку дитячого читання, презентують власні інновації та ознайомляться з кращим досвідом колег.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар