неділю, 7 квітня 2013 р.

Тиждень дитячого читання у Великій Олександрівці: про казки, захоплення, природу і пригоди...


Надзвичайно важливою подією для читачів Великоолександрівської ЦДБ є Всеукраїнський Тиждень дитячого читання. Бібліотека розпочала Тиждень з Дня відкритих дверей
Кожен, хто приходив до бібліотеки в цей  день,  міг  поринути у чарівний світ книги і її героїв.  Бібліотекарі  молодшого та середнього відділів презентували книжкові новинки,  організовуючи виставки-реклами нових надходжень «Зупинись, роздивись, зацікався,прочитай…» (для учнів 1-4 класів) та  «Супер-читач, новинки для тебе!» (для учнів 5-9 класів).
У столицю Книжкової країни – місто Казкарію  молодших школярів запросили  Мудрагелик зі своїми помічницями Всезнайкою та Веселушкою  (роль яких зіграли волонтери  бібліотеки з ЗОШ №2) в ході театралізованої  мандрівки «Мандруємо книжковим дивосвітом».


Другого дня – в День казки Мудрагелик, Знайко та Незнайко  запросили учнів 2 – 3 класів ЗОШ №2  до гри – подорожі  «Навколо світу сторінками казок».
На заваді веселої гри  стали капосна Баба Яга зі своєю подругою Язикатою Хвеською, які  усіляко заважали  юним  читайликам мандрувати сторінками українських та зарубіжних  казок. Перед дітьми стояли непрості випробування – пройти казкові лабіринти, розгадати хитромудрі загадки, розповісти приказки та прислів’я про книжку. Та насамкінець, коли діти впоралися з усіма завданнями,  Баба Яга та Язиката  Хвеська забажали ще прослухати мелодії з  улюблених мультиків  і поспівати  разом з дітьми. 




Нестерпні "бабусі"  були дуже задоволені  дітьми, згодилася вирушити у «Мандри  книжковим дивосвітом» за умови, що юні читайлики будуть дивувати їх і надалі своєю кмітливістю, розумом і неодмінно веселощами та іграми. Під час проведення  цієї розважальної мандрівки звернули увагу на ювілейні дні народження письменників:  110 років від дня народження Наталі Забіли та 100 років - Сергія Михалкова. 
Другого ж  дня, у День казки, першокласники Великоолександрівської ЗОШ №1  зустрілися на літературно – казкових посиденьках «Казко – ти сила чарівна», де в невимушеній атмосфері знайомилися зі ще незнайомими казками, давали відповіді на казкові запитання відомих для них творів. Відгадували загадки на кожну літеру української казкової абетки.


У день третій, День родинного читання учні 4 –Б класу Великоолександрівської ЗОШ №2 знайомили присутніх з книгами, які читають їх родини. Тут були представлені улюблені твори мами і тата, братиків та сестричок, свої настільні книги. 
 Незабутнім залишився і четвертий день тижня – День захоплень. Цього  дня учні 3 -4 класів ЗОШ №2  брали участь у літературному квесті «Знайди і прочитай», де дізналися про читацькі смаки своїх однокласників і отримали цікаві поради. До  книжкових виставок юні читачі поприносили свої творчі роботи –  аплікації, поробки з глини, пластиліну,в’язані речі. Малюнками прикрасили виставку «Малюємо казку». З великим задоволенням розповідали про свої захоплення та захоплення своїх  братиків та сестричок учні 6 класів, які також ознайомились з виставкою – хобі «В години дозвілля»та подарували бібліотеці свої творчі роботи.
До Дня  екології організовано  виставку малюнків «Бережіть планету ! Збережіть нас…» та проведено екологічну вікторину «Рятуймо майбутнє !» для учнів 5 – 6 класів ЗОШ №2.
В день закриття «Читаємо від березня до березня» другокласники Великоолександрівської ЗОШ №1   у святково – піднесеному настрої гарними віршами доводили шану і любов до її величності Книги. 

Немає коментарів:

Дописати коментар