понеділок, 22 квітня 2013 р.

Бібліотека. Читання. Успіх!


Під такою назвою, 19 квітня о 14 годині в міській бібліотеці для дітей відбулось спілкування бригад бібліотечних волонтерів-учасників обласної бібліотечної акції на підтримку дитячого читання «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!», яка розрахована на період з 2012 по 2017 рік.
  


  

В шести бібліотеках Новокаховської централізованої бібліотечної системи: Міській бібліотеці для дітей; міських бібліотеках-філіях №3; №4; Дніпрянській селищній; Обривській сільській бібліотеці-філії сформовано волонтерські бригади з найактивніших читачів бібліотек – учнів 5-9 класів, для організації читання кращих творів української та зарубіжної дитячої літератури дошкільникам і учням 1-4 класів, проведення розважально-ігрових заходів спрямованих на заохочення дітей до самостійного читання.
  


Під час «Відкритого мікрофону» волонтери розповідали про свою роботу в 2012-2013р. і демонстрували найбільш вдалі форми роботи з дошкільниками та учнями 1-4 класів:
- рольове читання казок;
- використання елементів театралізації;
- математичні загадки;
- вікторини;
- пізнавальні ігри, фізкультхвилинки.
Ці заходи проводяться в дошкільних закладах, в загальноосвітніх школах, в бібліотеках.
Це був цікавий , своєрідний обмін досвідом між бібліотечними волонтерами.
  
Про подальшу змістовну роботу бібліотечних волонтерів подбав головний партнер акції, депутат Херсонської обласної ради Сидоренко Олександр Миколайович. Кожній бригаді подарував: ранці; командну атрибутику; комплекти книжок видавництва Старого Лева (список додається); додатково ще одну книжку для Міської бібліотеки для дітей (Щербаченко Т. «Як не заблукати в павутинні»).  
Для дітей це була велика радість і бажання прочитати нові книжки. Висловлюємо слова подяки Сидоренко О.М. за поповнення фондів бібліотек-учасниць сучасною дитячою літературою. Саме цим Ви сприяєте заохоченню дітей до читання, дитячої творчості, досягненню успіху.

Список книжок:
- Читай В.  Історії чарівного лісу
- Мензатюк З.  Зварю тобі борщику
- Вайброу І.  Школа привидознавства Малого Вовчика  
- Вайброу І.  Капосна книжка Малого Вовчика
- Гаврош О.  Галуна-лалуна, або Іван Сила на острові щастя


Нокаховська ЦБС,
Міська бібліотека для дітей

2 коментарі: