суботу, 1 червня 2013 р.

Фестивальні замітки

1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, відбувся підсумковий захід першого року нової обласної бібліотечної волонтерської акції «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!», організований Херсонською обласною бібліотекою для дітей.

Центральна подія свята - фестиваль «KsVolonterFest. Сходинка перша», під час якого відбулись волонтерські «показові виступи». До участі у фестивалі цьогоріч запрошені 5 волонтерських бригад - із Голопристанського, Горностаївського, Каланчацького та Чаплинського районів та із міста Херсон (волонтери бібліотеки-філії № 22 для дітей міської централізованої бібліотечної системи). Кожна команда підготувала яскраві різні за жанрами виступи: музично-поетичні композиції й інсценізації, «живе переозвучування» мультфільму та інтерактивні ігри з залом.  

 БібліоАртВатага із Голопристанської РДБ.
  
 Волонтерська команда БФ №22 для дітей Херсонської  ЦБС.
  

Співучі дівчата із волонтерської бригади Горностаївської РДБ.

 Чаплинські волонтери продемонстрували майстерність у переозвучуванні мультфільму за казкою "Кіт у чоботях".
  
Глядачів підкорили "мультяшна" Маша та запрошення до читання від волонтерської бригади Каланчацької РДБ.  


Із початком літніх канікул та з Міжнародним днем захисту дітей юних учасників і глядачів свята привітав І. Р. Мазур, заступник начальника управління культури обласної державної адміністрації, а також меценати свята.

Ігор Романович вручив також волонтерським командам-учасницям дипломи лауреатів фестивалю і книжкові подарунки, - за успіхи у промоції дитячого читання та кращої літератури для дітей.
  




Під час свята відбулася презентація та оголошено офіційний старт Програми літніх читань "Канікули з книгою - 2013" у Херсонській області.
Справжнє захоплення у глядачів викликали мишенята із книги Галини Вдовиченко «Мишкові миші» у виконанні наймолодших акторів театру-студії Херсонської обласної бібліотеки для дітей. «Мишенята» допомагали ведучій, проводили гру з глядачами та ще й потанцювали під веселу пісеньку, яку виконувала Аліна Деордіца. 




Святу на сцені Херсонського училища культури передувала розважально-ігрова програма «Читальня у парку», у якій взяли участь юні бібліотечні волонтери, що прибули із області, та херсонські школярі, які завітали святкового дня до Потьомкінського скверу. Доброзичливі бібліотекарі та веселі клоуни, ролі яких виконували все ті ж працівники відділів обслуговування обласної бібліотеки для дітей, запропонували дітворі цілу низку літературних розваг, казкових вікторин, рухливих ігор, у яких можна було виграти книжечку, розмальовку, журнал або й солодощі. 





Паралельно з ігровою програмою та волонтерським фестивалем працював  професійний модуль “ПроЧитання дітям”, участь в якому взяли керівники районних та центральних міських бібліотек для дітей Херсонської області.
Про цей модуль більше є у блозі "Увімкни бібліотеку!"

Більше фото:

Немає коментарів:

Дописати коментар