понеділок, 6 січня 2014 р.

Так працюють волонтери із Білозерки. Нові учасники веб-квесту!

Команда білозерських волонтерів також долучається до веб-квесту
«П`ять сходинок до успіху, або ключі від бібліотеки».
Ушенко Надя, Шмирко Вова, Боярчук Катя, Жосан Аліна, Андрієвський Іван, Михайленко Люба, Дашковська Віка, Науменко Настя – це дружня команда бібліотечних волонтерів Білозерської районної дитячої бібліотеки, завдяки роботі яких ми реалізуємо основні ідеї і обласної акції «Пять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку»  на підтримку дитячого читання.
Наші «бібліоволонтери» 












  Ці дітки допомагають бібліотекарям у роботі з читачами дошкільного та молодшого шкільного віку. Хлопчики й дівчатка всіляко сприяють  популяризації дитячого читання – розповсюджують серед малечі цікаві книжечки, проводять для дошкільнят лялькові вистави, голосні читання, інсценізують казочки. Без волонтерів не проходить жоден захід. Вони завжди на поготові. А ще ми запровадили у діяльності волонтерів роботу «бібліонянь» та «Книжчиної лікарні». Родиною до бібліотеки ходимо, родинні читання запроваджуємо. Брати Андрієвські одні з найкращих читачів дитячої бібліотеки. Що не говоріть, та на багатьох заходах малечу завжди привітно зустрічають лялькові герої – Лисичка і Вовк., які допомагають маленьким діткам згадувати та відгадувати казочки. До голосного читання готуємось! Адже це один з головних аспектів діяльності волонтерів. «Конвенцію ООН про права дитини» малечі вивчати допомагаємо.
Такі наші волонтери – багатогранні і самовіддані своїй справі. Хто ж такі волонтери?
  По-перше, у нашій бібліотеці - це найактивніші читачі, а по-друге, це ентузіасти й добровольці, котрі мають бажання допомагати маленьким дітлахам пізнавати цікавий і багатобарвний книжковий світ інформації, світ літературних героїв. Наші волонтери раз на місяць проводять свої засідання, на яких визначають головні напрямки своєї, можна так сказати, «просвітницької» діяльності. Як бачите, спектр роботи у волонтерів дуже великий. Вони завжди напоготові. А бібліотекарі вдячні їм за допомогу.
Тож бажаємо нашим волонтерам успішно «полювати» на ключі від бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар