вівторок, 30 вересня 2014 р.

«Бібліотека@ - територія єдності». Святковий бібліокешинґ


Доброго дня, шановні волонтери та бібліотекарі! Вітаємо Вас на бібліокешингу!

Для пошуку скарбів вам необхідні власні знання, комп’ютер підключений до мережі Інтернет. «Скарби» знаходяться на блозі «Бібліотечні волонтери Херсонщини» серед Ваших публікацій, координатою розташування скарбу є той місяць, в якому народилась персоналія, про яку ви отримаєте запитання! Успіхів!


  • Знайдіть в мережі Інтернет дату народження людини, яка жила і працювала в Новій Каховці. Він прославив у художній літературі «Каховське море». Його дата народження є Днем українського кіно
  • Основним сюжетом оповідання цього автора є боротьба звичайних овочів проти «найкращих» фруктів, таких як Синьйор Помідор, Герцог Мандарин, барон Апельсин та інших. Основне протистояння розгортається навколо будиночка бідного кума Гарбуза, що його забрав собі Синьйор Помідор.
  • Справжнє ім’я та прізвище Павло Губенко. Свій вибір псевдоніма письменник пояснював тим, «що плід вишні солодкий і смачний, але водночас терпкий і кислуватий, саме таким і повинен бути доброзичливий сміх, а при потребі кісточкою з вишні затиснувши її у двох пучках, можна влучно стрельнути» 
  • Яскраві персонажі відомої мультиплікаційної студії «The Walt Disney Company»!



     Згадайте їхнього батька та знайдіть дату його народження. 









  • Автор дитячих опер, перших в українській музиці. Таких, як «Коза-Дереза», «Пан Коцький», «Зима і Весна, або Снігова краля» – всі 3, до речі на лібрето Дніпрової Чайки.
  • Український письменник, літературний критик, громадський діяч. Перший лауреат премії імені Тараса Шевченка. Херсонці його називають своїм великим земляком.

Немає коментарів:

Дописати коментар