четвер, 2 жовтня 2014 р.

Уроки історії для сьогодення

У рамках Відкритого уроку читання відбулася зустріч  учнів 8-б класу СЗОШ№2 з людиною, яка закохана в історію нашого краю, ентузіастом , автором книжок про історію краю, членом Національної спілки краєзнавців України Аллою Миколаївною  Яблонською.
Алла Миколаївна познайомилась і закохалась в історію нашого краю коли почала працювати науковим працівником у Каховській філії Херсонського обласного краєзнавчого музею, потім – відповідальним секретарем міськрайонної організації Українського товариства  охорони пам’яток історії та культури.
Маючи певний досвід музеєзнавства вона сама створила музеї на громадських засадах у селі Малокаховка,  ЦДТ, ЗОШ №4 та «Музей хліба» у ВАТ «Каховське заготзерно».
Алла Миколаївна – керівник історико-краєзнавчих гуртків та секції етнології Херсонського історико-географічного відділення Малої академії наук України.
Відчувши великий поклик до більш глибокого вивчення історії краю вона їздить в архіви і вивчає документи, які використовує для написання нових книг про історію нашого краю.
Вона  автор низки публікацій з історично-краєзнавчої тематики і книг: «Пам’ять безсмертна», «Написане серцем» (воєнні щоденники), «Високе чоло благочинного».
Під час своєї розповіді  Алла Миколаївна  запалила  в серцях кожного слухача  щирий, світлий вогник людяності і патріотизму,  велику,  щиру любов до свого краю.  Учні з великим задоволенням ознайомились з її книгами.





Немає коментарів:

Дописати коментар