вівторок, 9 грудня 2014 р.

Мово моя материнська, повертайся з вирію до нас

      З 2007 року міська бібліотека для дітей співпрацює з дитячим садочком «Казка» у рамках обласної волонтерської акції «Читай і стань успішним – П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку».  Багато маленьких читачів завітали за цей час до бібліотеки, щоб вперше познайомитись із паном Формуляром, тітонькою Книжкою та дядечком Корінцем. Було так і в цьому році, коли наприкінці листопада вихованці старшої групи садочку вперше завітали до бібліотеки.

        На абонементі молодшого відділу для 1-4 класів їх знайомили з цими «мешканцями» , а в читальному залі вони з задоволенням пограли в музичну естафету та музичну книжкову вікторину.

       Таке знайомство дуже сподобалось дітлахам та їх вихователям, які попросили про «зустріч на замовлення». Темою мала стати розповідь про письменників України.


       Тож, на наступній зустрічі усі маленькі гості переглядали слайд-презентацію про українських письменників-класиків, а потім на карті України шукали міста, де народилися ті люди, про яких їм тільки-но розповідали, та відмічали їх яскравими смайликами.


        А щоб тема зустрічі запамяталася ще краще, вже до садочку вирушили бібліотечні волонтери, несучи у своєму ранцеві книжечки Грицька Бойка, Наталі Забіли, Платона Воронька.


         Подивіться, як уважно слухають про «Бруднулю», «Помагая» та «Дівчинку, яка погано їла» маленькі українці!




          Не востаннє читають їм волонтери знайоме, вічне невмируще українське слово! Сподіваємось, що проросте воно добрим паростком у душах майбутнього України.

Немає коментарів:

Дописати коментар