пʼятницю, 23 жовтня 2015 р.

Наші  маленькі читачі, а саме школярі   2-В  класу Каланчацької ЗОШ№1  завітали в чарівну оселю дитячої книги, яка не залишає жодну дитину байдужою – бібліотеку для дітей. Тут їх зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг та журналів, тут різними палітурками книги  посміхалася до малечі.  Бібліотекар молодшого відділу обслуговування     повела їх у чарівний світ  дитячих книг,  у світ пригод та забав.  А  потім,  ще діти подивилися лялькову виставу   «Колобок» на новий лад»  у виконанні акторів-волонтерів   Шилової  Руслани,  Білобрової   Валерії та   Петренко Олександри.

 


Ми  прагнемо через різні засоби залучати дітей до читання.


пʼятницю, 16 жовтня 2015 р.

Фотозвіт Чаплинської дитячої біблотеки про проведення Відкритого уроку читання











Чи всі люди мають професію ?

Чи всі люди мають професію? Для чого взагалі потрібно працювати? Які давні та сучасні професії ми знаємо? Ці питання розглядали учні 4 –В класу Великоолександрівської ЗОШ №2 під час проведення інформаційної години «У світі професій».

Діти дізналися, що в американських школах професію не обирають, бо всі ці заклади профільовані. А проглянувши відеоролики, з'ясували, які професії входять в десятку незвичайних. В ході розмови проглянули фотоальбом про актуальні професії у нашому районі, який оформили учні старших класів з команди профі АРТ(Артистичні – Розумні – Талановиті), які три роки брали участь в реалізації профорієнтаційного проекту  «ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє».



На завершення учні розповіли про професії своїх батьків та про свої мрії майбутнього вибору.

День нової книги

День нової книги у Великоолександрівській ЦДБ з радісним хвилюванням дочекались учні 3 класів Великоолександрівської ЗОШ №2. Працівники бібліотеки підготували експозиції нових книг, знайомлячи з самими цікавими розділами презентованої літератури : «Все цікаве – для вас!», «Новинки ерудитам», «10 кращих книг місяця». Увагу користувачів привернули новинки, представлені на книжковій виставці «Книжкові новинки - цікавинки» та перегляді виставки періодичних видань «Час читати, нове пізнавати».

Цікавою подією Дня стала презентація книги Ольги Мальчиної «Чудеса повсякденного життя», в якій автор розповідає, як в останній день навчання перед канікулами напередодні Нового року не віщував нічого незвичайного для третього «Б». Та коли всі збиралися додому, раптом у класі з’явився Дід Мороз і запевнив, що звалився прямісінько з Місяця. Що сталося далі ? А кому цікаво, той і взяв цю книгу прочитати додому.

А для того, щоб зрозуміти, що кмітливість – дуже хороша риса, слід познайомитися з книгою Миколи Герасименка «Політ на черешні». Адже уміння знайти нехай трохи незвичний, але ефектний, а головне – правильний вихід із будь – якої ситуації цінується завжди і скрізь. Тому можна не сумніватися, що герой цієї книжки Сергійко в житті не пропаде – адже він знає безліч секретів, без кмітливості яких не розкрити. А щоб стати такими ж, як Сергійко, варто всього лише прочитати книгу «Політ на черешні». 


Дотепну історію про дівчинку Наталочку – Ниточку та дивного хлопчика Ложкіна, про дива та дружбу розповідає молодшим читачам письменник Анатолій Птіцин в своїй книзі «Ниточка і Ложкін».

Кожна нова книга в бібліотеці – це подія, це завжди таємниця і знайомство, здатне принести читачам ні з чим незрівнянне задоволення.

понеділок, 12 жовтня 2015 р.

Що за чудо ці казки..!

Нещодавно волонтери Білозерської районної дитячої бібліотеки знову завітали до дитячого садочка. Дівчатка мали на меті провести з дошкільнятами розвиваючі ігри та книжковий аукціон, що, на думку вихователів та малечі, їм добре вдалося. А називалася цікава і пізнавальна програма "Що за чудо ці казки..!" 
Малеча із задоволенням брала участь у конкурсі "Загадка-відгадка", казковій вікторині, грі "Хто, що, чому?" й інших конкурсах.Та, мабуть найбільше дітлахам сподобалось "читати" та переглядати книжечки з казками для дошкільнят та дитячу періодику. Дітки пообіцяли згодом прийти до дитячої бібліотеки разом з батьками. Адже у нас завжди можна вибрати книжечку до вподоби.
  

пʼятницю, 2 жовтня 2015 р.

Різноманітна Херсонщина

Херсонщина дивовижний та неповторний край, з яскравими традиціями, величною історією та великими сподіваннями на майбутнє. Невипадково Херсонщину називають перлиною південного краю. Природа щедро обдарувала наші степові простори своїми багатствами. Історія створення Херсонської області, цікаві факти, відомі особистості, унікальні архітектурні пам'ятки, події культурного та мистецького життя, неповторна природа та зони відпочинку – це різноманіття тем і дало назву другому туру конкурсу «Ігри патріотів Херсонщини» – «Різноманітна Херсонщина», який відбувся 28 вересня у приміщенні Голопристанської дитячої бібліотеки. В ньому взяли участь 25 переможців першого туру зі шкільних та сільських бібліотек, які в різних вікових категоріях мали можливість продемонструвати свої знання про рідний край.
Помічниками під час відкриття та проведення заходу стали бібліотечні волонтери Гаврилюк Тетяна, Старичкова Вікторія та Корж Тетяна, які урочисто відкрили захід, провели волонтерську гру «Різноманітна Херсонщина», запросили конкурсантів до тестування.
В результаті маємо наступних переможців: Іванішена Анастасія, учениця 4 класу Новозбур’ївської ЗОШ№1, Перепелкіна Інесса, учениця 7 класу Пам’ятненської ЗОШ, Дунафт Богдан, учень 9 класу Краснознам’янської ЗОШ. Вітаємо переможців і закликаємо пізнавати свій край разом з бібліотекою і книгою, адже він того вартий!



Нові обличчя "Бібліо-арт-ватаги"

Хоча на небосхилі ще яскраво сяє сонечко, осінь вже заявляє про себе холодними ранками. Вже скоро буде зовсім холодно, а ми все ще згадуємо літо, бо було воно яскравим і незабутнім – до волонтерських лав приєдналися Таня Гаврилюк і Поліна Коваленко – яскраві, веселі, талановиті дівчата. Швидко включилися до роботи – грали ролі у волонтерській грі «Скриня з Чудесами», веселилися на волонтер-party. А ще разом з Діаною Басович та Ксюшею Калиненко стали акторами у грі «Там на незвіданих доріжках» - співали, розважали малечу і демонстрували ровесникам, як працювати з дітьми. Все вдалося і не раз, бо влітку читальний зал кожного дня чекав на гостей. Попереду ще багато цікавого, тож, сподіваємося, що дівчата будуть активними волонтерами нашої дружної «Бібліо-арт-ватаги».