вівторок, 14 травня 2019 р.

Обласна акція "Мрій.Читай.Досягай!"


Фестиваль бібліотечних волонтерів – 2019
Коли збираються разом однодумці час летить непомітно, спілкування невимушене, цікаве та емоційне. Саме така атмосфера  і була 13 травня у міській бібліотеці для дітей,  де на фестиваль  бібліотечних волонтерів – 2019 зібралися бригади бібліотечних волонтерів шести бібліотек Новокаховської ЦБС.


З вітальним словом до присутніх дітей-волонтерів та бібліотечних працівників звернулась завідуюча МБ для дітей Карпенко В.І. Валентина Іванівна наголосила, що волонтерський рух у бібліотечній системі триває вже більше десяти років, подякувала бібліотекарям та дітям за їх благодійну справу.


Спеціально до зустрічі волонтерських бригад у читальній залі старшого відділу було організовано  книжкову виставку «Видавництво Старого Лева  рекомендує». Провідний бібліотекар Світлана Гайдай представила дітям зовсім свіжі новинки літератури та запросила їх до читання цікавої та сучасної книжки.
Надалі, під час «відкритого мікрофону» усі присутні могли послухати про роботу кожної бригади та поділитися власним, вже накопиченим досвідом. Волонтери  Дніпрянської селищної бібліотеки розповідали про свої здобутки та заспівали чудову пісню про тих, хто носить почесне звання «волонтер».


Про свої бібліовізити та читання для  маленьких друзів розповідали волонтери бібліотеки № 4 Новокаховської ЦБС. Дівчатка говорили щиро та захопливо про те, як вони читають малечі у дитячому садочку.


Про свої творчі здобутки розповіла волонтер МБ № 2. Тут діти-волонтери організовують роботу  лялькового театру, перевтілюючись у різних героїв книжок.


А волонтери МБ для дітей, які мають значний досвід та продовжують традиції тих поколінь волонтерів, які пройшли тут довгий шлях волонтерської праці, розповіли про участь у різноманітних бібліотечних акціях, про поїздку на фестиваль волонтерських бригад до м. Херсон, про свою участь у бібліотечних конкурсах, у проведенні заходів для учнів молодшого шкільного віку.


Позмагалися наші волонтери в цей день і в інтелектуальній вікторині, яку провела бібліотекар Наталія Жаданова.


Не минулося на зустрічі і без подарунків. Кожен волонтер отримав  мапу «Камяні вишиванки на мапі Нової Каховки», яка надрукована та видана за підтримки Українського культурного фонду.


На протязі року партнер бібліотечної акції «Мрій. Читай. Досягай!» громадський діяч Олександр Миколайович Сидоренко надавав благодійну допомогу на придбання книг видавництва Старого  Лева, які були представлені на зустрічі. Кожна волонтерська бригада отримала по дві книжки:
1.     Космолінська Н., Магдиш І. Гра в музей.
Це цікава мандрівка Львівською національною галереєю мистецтв ім. Бориса Возницького.
2.     Савка І. Казки-горошинки.
Коротенькі, теплі казки про дружбу і підтримку, винахідливість і працелюбність.
Для МБ для дітей подаровано ще одну книжку: Енциклопедія неуків, бунтівників та інших геніїв та календар Старого Лева-2019.



МБ для дітей та бібліотеки  Новокаховської ЦБС, які просувають волонтерський рух, щиро вдячні за благодійну допомогу.  Завдяки благодійності, яку надає Олександр Миколайович Сидоренко, бібліотечний фонд поповнюється сучасною художньою і пізнавальною  літературою, яка допомагає читачам бібліотеки приймати участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого читання, в «Іграх патріотів Херсонщини» та прищеплює любов до  книги.



Для медійної та інформаційної грамотності кожен волонтер отримав цього дня ще й флаєр «Мерщій до бібліотеки», який відкриває доступ до сайтів головних бібліотек міста та  області. Ця інформація надана для розповсюдження серед читачів кожної з бібліотек.







Волонтери – люди доброї волі. Добро починається із кожного з нас. Тож, 


Немає коментарів:

Дописати коментар