пʼятниця, 6 вересня 2024 р.

Що читають підлітки?

Привіт, юний книголюбе! 6 вересня увесь світ святкує міжнародний День читання книг. Це чудова нагода поринути у світ неймовірних пригод, знайти нових друзів серед героїв книжок і вирушити у фантастичні подорожі разом із ними. Спеціально для цього дня ми створили віртуальну книжкову виставку "Що читають підлітки?" у вигляді книжкового глобусу. Кожна точка на цьому глобусі – це нова книжка з різних куточків світу, яку читають підлітки саме зараз!

Уяви собі глобус, де замість країн і міст — книги, які читають підлітки в різних країнах. Ця подорож допоможе тобі знайти захопливі історії, які змусять задуматися, посміхнутися або навіть замислитися про важливі речі. Сьогодні ти вирушиш у віртуальну подорож, де познайомимося з популярними творами для підлітків з різних країн. Що читають у США, Великобританії, Франції, Норвегії чи Швеції? Які історії надихають молодих читачів, допомагають зрозуміти складнощі дорослішання або просто дарують незабутні пригоди? Ви дізнаєтесь про сучасні бестселери та класичні твори, що вже стали частиною підліткової культури в усьому світі. Завітай до цих цікавих "країн" і відкрий для себе їхні книжкові скарби: - Норвегія: у цій північній країні ти зможеш зустрітися з неймовірними героями, як-от у книзі Марі Парр "Вафельне серце". Це добра і весела історія про дружбу двох друзів, які вигадують чудернацькі пригоди у своєму маленькому селі. - Швеція: ця країна подарувала нам книги Астрід Ліндгрен! Її знамениті герої, як-от Пеппі Довгапанчоха, точно завжди піднімали настрій і навчили вірити у свої сили. Та цього разу тебе чекає нове знайомство! - Франція: тут підлітки захоплюються романами, які розповідають про важливі теми. А ще Франція — це місце, де створили всесвітньо відомий твір "Маленький принц" Антуана де Сент-Екзюпері. - Польща: польська література також сповнена цікавих історій для підлітків. Впевнені , що ти вже занурся в світ пригод разом із книгою "Академія пана Ляпки" Яна Бжехви, де зустрів чудеса, гумор і багато фантазії. Завдяки перекладам українською, ці книжки тепер можуть стати й частиною вашого літературного всесвіту. Читайте захопливі історії про пошук себе, дружбу, любов, боротьбу з труднощами та саморозвиток разом із підлітками зі всіх континентів.

Приєднуйся до літературної подорожі!Читати – це весело і цікаво. Відкривай нові світи, вчись разом із героями і знаходь відповіді на найважливіші питання за допомогою книжок!

Немає коментарів:

Дописати коментар