вівторок, 28 травня 2024 р.

Майстриня сучасної казки

Після прочитання творів цієї молодої і талановитої авторки хочеться жити, любити і вірити в краще. Талант її багатогранний. Вона пише дитячі книги і жіночу прозу, створює фотоальбоми, ілюструє шкільні підручники і зошити. З-під її пера вийшло вже понад пів сотні казок та понад 25 книжок. А її ім'я відоме далеко за межами України. Знайомтесь - Ірина Мацко - майстриня сучасної казки, що є яскравим прикладом та обличчям сучасної української книжки в світі.
У дитинстві маленька Ірина дуже багато читала. Більш за все любила казки. У місцевій бібліотеці знала кожну книжку, перечитала всі, а деякі – по 5-6 разів. Тож не дивно, що ще у школі їй дуже подобалось писати твори на уроках. Також багато малювала і бачила себе в майбутньому художницею. А з народженням діточок "прокинулось" бажання створювати власні казки, аби пояснити малечі якісь ситуації та явища.
Найголовніший ритуал у створенні творів – щоб ніхто не заважав зануритися в казку. Тому мабуть і полюбляє писати саме вночі.
Ірина Мацко - фіналіст конкурсів та призер багатьох конкурсів книг для дітей.
Для більш повного знайомства з авторкою та її творчим доробком у царині дитячої літератури пропонуємо переглянути віртуальну книжкову виставку-дарунок, на якій представлені дитячі твори Ірини Мацко, деякі з яких вже зараз включені до шкільної програми НУШ.

Немає коментарів:

Дописати коментар