понеділок, 15 жовтня 2012 р.

Відкритий урок читання у Голопристанській ЦДБ

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, 28 вересня, в центральній дитячій бібліотеці відбувся Відкритий урок читання, започаткований декілька років тому по всій області. Оскільки сьогодні гаслом багатьох бібліотек України є вислів «Читай! Формат не має значення!», то цей захід проходив у незвичному форматі «живої бібліотеки». Жива бібліотека – це така форма проведення зустрічі , під час якої учасники мають змогу читати «живі книги».
Запрошені на захід учні - старшокласники ЗОШ№3 разом з вчителем Єременко Г.І. з великим задоволенням спілкувалися з відомими в нащому краї людьми. В ролі «живих книг» були представлені: місцева авторка, член Національної спілки журналістів України Ярова Марія Пантеліївна, письменник, журналіст, член спілки журналістів України Грабко Анатолій Антонович, настоятель Свято-Духівського храму, благочинний Голопристанського округу, протоієрей, отець Володимир Будник.
Школярі з великою цікавістю розпитували гостей про їх смаки, уподобання, уже надруковані та видані твори, плани на майбутнє. Молоді вдалося вичитати багато цікавих фактів зі сторінок живих книг, а саме з життя та творчості запрошених гостей. Зустріч пройшла в теплій невимушеній атмосфері дитячої бібліотеки. Усі читачі додали у свої душі краплини мудрості, досвіду, чуйності, любові до ближнього.

Діти молодшого шкільного віку в рамках Відкритого уроку читання з величезним задоволенням поринули у пізнавально-розважальну гру «Школа шляхетних піратів». Вивчення термінології «морського словника», опанування премудрості зав’язування морських вузлів та знання і виконання команд головного пірата привело до морської практики, в результаті якої було розшифроване послання і знайдено скриню зі скарбами. Юні пірати зрозуміли, що найбільший скарб – це знання, а усі знання знаходяться у книзі.

Більше світлин на нашій сторінці у facebook.













Світлана  Ярова

Немає коментарів:

Дописати коментар