середу, 31 жовтня 2012 р.

Стежками ярмаркових ідей

З 2010 року дитячі бібліотекарі південного регіону - АР Крим, Миколаївської та Херсонської областей зустрічаються на Міжрегіональних ярмарках інноваційних бібліотечних ідей.
"Продані" і "придбані" на Ярмарках новації та креативи приносять помітні "дивіденди" у вигляді розмаїття форм бібліотечної роботи, які працюють на підвищення інтересу дітей до читання, на зростання частки творчого компоненту на противагу рутині в роботі бібліотекарів.
  
А ось і кілька новин про впровадження ярмаркових ідей у районних бібліотеках для дітей Херсонщини.
Білозерська РДБ повідомляє:  
"Придбана на Міжрегіональному ярмарку бібліотечних ідей "Крим-Херсон-Миколаїв" у 2011 році ідея проведення історико-краєзнавчої експедиції "Вулицями мого села", можна сказати, прижилася не тільки в районній дитячій бібліотеці, а й в усіх бібліотеках району. Цілий рік волонтери збирали інформацію, досліджуючи вулиці, спілкувалися з корінними жителями похилого віку, шукали старі фотографії, відвідували музеї, архіви сільських рад, відділ статистики тощо. >> далі, на блозі бібліотеки >>
 Фото з блогу Білозерської РДБ
   
До речі, саме сьогодні у Білозерці відбувся захист краєзнавчих проектів учасників експедиції, що пройшли до ІІ етапу районного конкурсу.
    
А от у Каланчаку реалізують ідею, придбану вже на цьогорічному Ярмарку в Миколаєві. Бібліотека-автор цієї ідеї, до речі, - Сімферопольська ЦДБ для дітей, а придбали її майже всі учасники Ярмарку з нашої області - так сподобалась! Ну, і актуальність її проведення саме у ці жовтневі дні - безперечна:
"Пізнавально - розважальну гру «Вибори Президента Книжкового царства» серед учнів 7-х класів було проведено в [Каланчацькій районній] дитячій бібліотеці...
Та найбільше зусилля було вкладено у передвиборчу агітацію.
Діти підготували передвиборчу програму на свого кандидата, виготовляли рекламні плакати. А кандидатами на "трон" Президента Книжкового царства були:
№1 - Гаррі Поттер
№2 – Кіт Матроскін
№3 – Дюймовочка
№4 – Змій Горинич
№5 – Карлсон
№6 – Баба Яга"
Цікаво дізнатися, хто переміг? - Читайте >> у блозі бібліотеки>>
  
  Фотомонтаж із блогу Каланчацької РДБ
     

5 коментарів:

  1. Цікаві ж ідеї були на ярмарку !!!
    Наші колеги з бібліотеки до Києва їздили на ярмарок, але напевно тільки себе показати... треба ж було й по людях піти, щось подивитись, нічого не привезли... обідно. Мабудь там також було багато цікавого, я по блогах тільки знайомилась з роботою колег з інших міст... ось і працюй...
    А ви МОЛОДЦІ !

    ВідповістиВидалити
  2. А справа в тому, що на нашому південноукраїнському Ярмарку трохи інший формат: тут, якщо вже приїхав, то неодмінно щось купиш та ще й свій "товар" виставити на "продаж" можеш. Так що з "порожніми руками" ніхто з Ярмарку не повертається :))
    А у київського і формат інший, і завдання свої - більше адвокаційні, іміджеві, аніж практичні.

    ВідповістиВидалити
  3. Справді, вчора відбувся ІІ етап районного конкурсу "Вулицями мого села". Як це відбувалося і хто став переможцем можна прочитати у блозі http://bibliozerka.livejournal.com/

    ВідповістиВидалити
  4. Мені випала нагода побувати на ярмарку в минулому році в Криму і в цьому році Миколаєві там є дійсно чому повчитися в наших колег. Скільки цікавого, креативного ми звідти привезли. Та ще й подяка нашому обласному керівництву за надану таку можливість.

    ВідповістиВидалити