вівторок, 13 листопада 2012 р.

«5 сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!»

8 листопада на обласному заході урочисто стартувала обласна бібліотечна акція на підтримку дитячого читання «5 сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!».
Акція стане логічним продовженням попередньої ("Читай - і стань успішним!") і збереже її найцікавішу складову - участь волонтерів із числа найактивніших читачів-підлітків у добрій справі залучення до читання та до бібліотеки молодших школярів і дошкільнят.
Програма "Бібліоміст" підтримала нашу ідею і подарувала кожній волонтерській бригаді районних та центральних міських бібліотек для дітей футболки "сучасна бібліотека". Наші волонтери отримали їх разом із добірками нових дитячих книжок для своєї роботи.

А сьогодні колеги надіслали вже навіть фото - волонтери знайомлять своїх маленьких читачів-слухачів з новими книжками і, звичайно, у футболках "сучасної бібліотеки"!
Ось, наприклад, Пісня Катя, волонтер Новокаховської бібліотеки для дітей, читає казки учням молодшого шкільного віку. Катруся, до речі, - волонтер "зі стажем"; має на своєму рахунку перемогу вцьогорічному обласному конкурсі на кращу презентацію діяльності бібліотечних волонтерів.
 




Знайомтесь, волонтери Каланчацької районної бібліотеки для дітей:
 


А це - Вихор Настя, волонтерка Голопристанської районної бібліотеки для дітей, учасниця районної "збірної команди" голопристанських волонтерів  2012 року:

 
І насамкінець - матеріали для бібліотекарів:
- наказ управління культури і туризму ХОДА про проведення акції - файл *.pdf
- Положення про акцію - файл *.pdf
 

Немає коментарів:

Дописати коментар