середу, 21 лютого 2024 р.

Тетяна Стус – сучасна українська казкарка

Сьогодні Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки вітає з днем народження ще одного чудового автора дитячої літератури - Тетяну Стус (Щербаченко). 

Вона мама трьох дівчаток і не уявляє власного простору без книжок, техніки та текстових редакторів. Каже, що для реалізації всіх творчих планів їй бракує ще бодай однієї себе. Має неабияку фантазію,  адже не просто пише казки, а "малює" словами різнокольорові світи карколомних подорожей, дивовижних знайомств та несподіваних відкриттів.


Окрім письменництва, має велике коло діяльності. Займається літературною критикою, арт-менеджментом. Керує проєктом промоції дитячого читання «BaraBooka. Простір української дитячої книги», є членкинею журі премій та рейтингів у галузі дитячої літератури («Джури», «Коронація слова», «Книжка року», «Великий їжак» та ін.). Також є авторкою програм-інтенсивів з літературної освіти для дітей та підлітків.

Кожна її книжка швидко стає популярною і знаходить свого найпалкішого шанувальника. Загальний наклад дитячих видань авторки перевищує 50 000. Та справжнім бестселером серед усіх є книжка "Панночка".

Пропонуємо вашій увазі віртуальну книжкову виставку-мікс, на якій представлені найпопулярніші твори авторки. Перейшовши за активними посиланнями біля кожної книги ви матимете змогу прочитати або прослухати її.

Немає коментарів:

Дописати коментар