понеділок, 1 квітня 2024 р.

Микола Гоголь – життя оповите таємницями

Микола Васильович Гоголь - один з найбільш знаних у світі українців, який жив і творив більш як півтора століття тому, залишається надзвичайно актуальний сьогодні. І це найбільше свідчення про нього як про справжнього, живого класика. Гоголя читають, за його творами знімають фільми, у театрах ставлять п’єси. Він залишив у спадок прийдешнім поколінням своїх читачів оповитий повір'ями та легендами поетичний образ України, напрацювання з історії рідної землі, збірки українських народних пісень. Уся його творчість є українською за духом, незважаючи на те, що твори написані російською.
Микола Гоголь прославив Україну і став першим українським письменником, визнаним авторитетом і класиком російської літератури, що подарував світу такі безсмертні твори, як «Вечори на хуторі біля Диканьки», «Вій», «Мертві душі», «Ревізор», «Ніс», «Тарас Бульба» та ін., які перевидаються в багатьох країнах світу.
Письменник завжди відзначав і пишався своєю національною ідентичністю - подорожуючи по Європі, він позначав свою національність чітко й недвозначно - українець. Де б він не був, він беріг Україну в душі, був пов'язаний з нею думками, спогадами, почуттями й сподіваннями.
Життя письменника, попри багато досліджень, залишається одним із найбільш загадкових і містичних. Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки, з нагоди дня народження письменника, підготувала для вас віртуальну книжкову виставку-досьє, на якій представлені найвідоміші твори Миколи Гоголя. Тож, не зволікайте, заходьте та знайомтесь з ними!

“ГОГОЛЬ- ПТАХ” від користувача Юлия Британ

Немає коментарів:

Дописати коментар