середу, 27 березня 2024 р.

Читання надає сили

Реалії сьогодення українських дітей є такими, що тримають їх у постійному напруженні та страху. А це призводить до стресу та інших негативних емоцій. Найкращим порятунком в таких умовах є батьківська любов та час проведений разом за спільним читанням. Численні дослідження доводять, що, читаючи, дитина відволікається, розслабляється, почувається комфортно. Книжки не лише розвантажують психіку і підіймають настрій, але й надають певних сил у розв’язанні проблем.
Використання книг та читання у якості ліків не є чимось новим. Ще у Стародавньому Єгипті на вході у книгосховище фараона Рамзеса був напис "Аптека для душі".
А у Флоренції декілька років тому навіть відкрилася "Літературна аптека". Власниця незвичного закладу, Елена Моліні, зібрала 70 категорій хворобливих станів душі та книжкових «ліків» від них. Книжки від тривоги, депресії, розбитого серця, стресу.
Бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки не залишились осторонь і підготували для своїх користувачів добірку дитячих книг, що дозволить покращити їхній емоційний стан та нададуть сили, аби пережити складні часи неспокою, допоможуть подолати страх та невпевненість у своїх силах.
Дитячі книжки СИЛИ від користувача Альона Ліпкіна

Немає коментарів:

Дописати коментар