пʼятницю, 26 квітня 2024 р.

У нескінченному вимірі дитячих мрій та фантазій...

У світі багато різних чудових книг, у кожній з яких причаїлися різного роду дива. Про такі дива й піде сьогодні мова. Адже вже протягом 90 років читачі із захопленням поринають у світ чарівних пригод героїв цієї дивовижної історії про вміння літати, використовуючи сильний вітер і розкриту парасольку, в'їжджати по поруччям сходів догори, перетворювати поглядом гидку мікстуру на полуничне морозиво.
Звичайно, головна героїня цієї серії книг Мері Поппінс - чарівниця, яка присвятила себе виключно дитячим справам та проблемам. Усі чудеса, здійснені нею, мають цінність лише у світі дітей, їх фантазій та мрій.
Вона працює на посаді няні у сімействі Бенкс, наглядаючи за Джейн, Майклом та близнюками. Вона небагатослівна, досить сувора, любить елегантно одягатися і розглядати своє відображення у вітринах. Вона - справжня леді та "повна досконалість у всіх відношеннях."
За допомогою Мері Поппінс можна дізнатися, що відбувається у зоопарку вночі; де знаходиться будинок, в якому живуть хлопчики, намальовані на старовинній парцеляновій таці; і навіть побачити, як з'являються на небі нові зірки: їх приклеює на небесне склепіння сама Мері Поппінс, взявши у Джейн та Майкла пряникові зірочки з фольги. Буденний світ дорослих, у якому доводиться жити дітям, стає з приходом Мері Поппінс таким, яким діти завжди його представляли в уяві, сповненій всіляких чудес..
Тож, з нагоди "дня народження" першої книжки Памели Треверс про суперняню Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки підготувала для вас віртуальну книжкову виставку-епізод, на якій представлено усі доступні книжки серії, з якими можна познайомитись онлайн.
Мері Поппінс
Після перегляду виставки та знайомства з книжками, пропонуємо перевірити себе і пройти віртуальну квест-кімнату за поданим нижче посиланням.

Немає коментарів:

Дописати коментар