вівторок, 18 березня 2014 р.

Найкращі читачі Скадовського району 2014 року

14 березня 2014 року Скадовська центральна бібліотека для дітей радо зустріла переможців І етапу, серед учнів 6,7,8 класів, Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Найкращий читач України – 2014». Програма конкурсу включала декілька завдань: «Вікторина», «Реклама книги», « Читацький щоденник». Під час першого завдання діти мали змогу виявити надзвичайні знання та ерудицію, адже щоб давати правильні відповіді на запитання, треба прочитати безліч книг, бо запитання можуть бути неочікувані, можна сказати з заковиркою.
Родзинкою другого завдання стала «Реклама улюбленої книги», до якого учасники підійшли з неабияким креативом. Конкурсанти виступали в костюмах літературних героїв, декламували власні вірші та навіть інсценували уривки з улюблених творів. Незабутні враження отримали присутні від сучасних форм популяризації книги за допомогою електронних презентацій. Також, всі учасники вели читацькі щоденники, в яких записували свої враження про прочитані книги перед конкурсом. Всі вони були цікаві і неповторні, деякі навіть проілюстровані власними малюнками, а деякі і зовсім нестандартні. Оцінити найкращого читача району зібралося компетентне журі, якому дуже непросто було визначитися з переможцями, адже кожен виступ був достойний нагороди. За підсумками проведеного конкурсу в нелегкій боротьбі перемогу за звання «Найкращий читач Скадовського району - 2014» у різній віковій категорії вибороли:
Куліда Олександра учениця 6 класу Скадовської ЗОШ №3;
Кущак Катерина учениця 7 класу Скадовської гімназії;
Синякова Анна учениця 8 класу Скадовської ЗОШ №3. 


Переможці дійсно гідні , адже до виступу підготувалися «з душею». Хочеться трішки розповісти, як виступали наші переможці. Наприклад, Куліда Олександра підключила до дійства свою молодшу сестричку. Можливо, завдяки такому «сімейному підряду» сестрички вибороли перемогу. А ось Синякова Анна влучно вибрала тему презентації, адже книга , яку вона рекламувала, відповідає тематиці дати, яку в цьому році відзначає вся країна - 200 – річчя від дня народження Т.Г.Шевченка. Не менш цікавим був виступ і Кущак Катерини, після якого, мабуть,у присутніх з'явилось бажання прочитати книгу, яку вона рекламувала. Переможці були нагородженні дипломами та цікавими книжками. А всіх учасників було відзначено заохочувальними призами.

Свято завершено, але попереду – обласний етап.
Тож побажаємо нашим конкурсантам перемоги!

Немає коментарів:

Дописати коментар