середу, 19 березня 2014 р.

"Любов до книжки справді варта похвали..." А.Франс


Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Найкращий читач України -2014» проводиться як творче змагання дітей в усіх адміністративно-територіальних одиницях України, де є загальноосвітні навчальні заклади II ступеня та бібліотеки. 14 березня в читальному залі Голопристанської районної бібліотеки відбувся II етап Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України 2014 року», в якому взяли участь 32 учасника з 22 бібліотек різних відомств (13 шкільних, 8 сільських та районної дитячої). В книжковому храмі можна було побачити справжніх книголюбів і книгоманів найкращого і наймасштабнішого читацького зібрання нашого району, а саме дітей 6-8 класів, які люблять читати і вміють дружити з книгою. Традиційно конкурсанти взяли участь у тестуванні, а потім учасники мали змогу розповісти про свою улюблену книгу. Кожна з розповідей була цікавою та неповторною. Бібліотечні волонтери, з команди «Бібліо-арт-ватага» Беспала Євгенія, Якушенко Юлія та Краснопепець Настя, учні Голопристанської ЗОШ№3 були ведучими і одночасно акторами, зігравши ролі казкових героїв Зіркової Феї, Книжкової Феї та Снігової Королеви. Вони презентували на екрані галерею переможців районних етапів конкурсу, починаючи з 2007 року.
Цьогорічний конкурс оцінювало поважне журі у складі Олексюка О.В начальника відділу культури райдержадміністрації – голови журі, Шмагель Г.В. завідувача районної бібліотеки, Лук’янченко С.Г.- методиста районного відділу освіти, Карабач С.О.- заступника завідувача РБ та Гонтаєвої В.О. - методиста РБ. Після прискіпливого підрахунку балів переможцями були визнані Корж Тетяна - шестикласниця Голопристанської ЗОШ№3 , Кротко Дарина - семикласниця міської гімназії та Суровцева Вікторія – восьмикласниця Новофедорівської ЗОШ, які вразили членів журі своїми розповідями та набрали найбільшу кількість балів при тестуванні. Тож дівчата-переможці візьмуть участь в обласному, третьому етапі конкурсу, який відбудеться 21 березня в м. Херсоні. Сподіваємося, що вони гідно представлятимуть наш район.
Знання літератури та свою начитаність довели також і інші учасники конкурсу. Це Маслакай Андрій та Івершенко Ганна з Новозбур’ївської ЗОШ№1, Дев’ятаєва Настя та Зоря Вікторія з гімназії, Самарська Юлія з Малокардашинської ЗОШ, Омелянчук Тетяна з Садівської ЗОШ, Кривонос Юлія з Голопристанської ЗОШ №4, Кравченко Дар’я, яка представляла Чулаківську с/б, та Тищенко Єлизавета – читачка Голопристанської дитячої бібліотеки. Всі учасники конкурсу були відзначені дипломами президента ГО «Форум видавців» О.А. Коваль, а переможці отримали ще й подарунки від книгозбірні. Це стало можливим за підтримки приватного підприємця Дубчака Олександра Петровича. Вже тричі (в 2010, 2011 та 2012) учасники конкурсу «Найкращий читач України» від Голопристанського району ставали переможцями обласних етапів конкурсу і побували на фестивалі дитячого читання «Книгоманія» у місті Львові. Цей книжковий фестиваль залишив у них незабутні враження, якими вони поділилися зі своїми ровесниками. То ж побажаємо справжнім книгоманам і надалі дружити з книгою та відкривати для себе в них нові сторінки незвіданого і таємничого. Карабач С.О – координатор районного етапу конкурсу
Більше світлин на нашій сторінці у Facebook

Немає коментарів:

Дописати коментар