пʼятницю, 21 березня 2014 р.

Із книгою і словом поріднися...

Із книгою і словом поріднися,
Хай буде книга – твій насущний хліб.
Тож зачерпни із неї і напийся
Снаги, що в серці залишає слід.

В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання відбувся День інформації «Твої помічники у навчанні»,  з учнями  8–а класу Верхньорогачицької гімназії. Бібліотекарі районної бібліотеки для дітей  провели його, попри «серйозність» жанру, в ігровій формі, застосувавши  конкурси, мандрівки, вікторини за літературними творами українських і зарубіжних письменників, ознайомили учнів з довідковою літературою, яка допомагає їм освоювати шкільну програму.
 
  
  
Щодня учні мають справу з книгою: в школі та вдома, а пишуть художні книги прозаїки, драматурги та поети. Тож учні-читачі згадали українських і зарубіжних письменників  у грі «Літературна абетка», розставивши їхні прізвища в алфавітному порядку.
Бібліотекарі ознайомили учнів з історією створення книги, етапами її розвитку аж до сьогодення. Сьогодні,  у добу комп’ютерних технологій,  з’явились електронні видання, аудіокниги.  З новинами, акціями та різноманітною інформацією можна ознайомитись на бібліотечному сайті, а поспілкуватись з приводу прочитаних книг  можна  в блозі бібліотеки.
Запрошуємо школярів до спілкування з книгою, бібліотекою та з нами, бібліотекарями – і не лише під час Тижня дитячого читання!.

Л.Ничик, завідуюча районною бібліотекою для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар