середу, 1 червня 2011 р.

«KsVolonterFest»: ключ на старт!

Натисніть, щоб відкрити постер - 1 Mb1 червня, Міжнародний день захисту дітей, – традиційна дата старту програми літніх читань «Канікули з книгою» на Херсонщині.
Цього року обласна бібліотека для дітей відкриває програму Другим обласним фестивалем бібліотечних волонтерських бригад та програмою «KsVolonterFest».
Фестивалі або конкурси проводяться щороку в рамках обласної бібліотечної акції на підтримку дитячого читання «Читай – і стань успішним!». І кожного року діти-волонтери з різних районів області мають нагоду продемонструвати свою ерудованість, начитаність, артистизм.
Отож, 1 червня на обласний фестиваль завітали юні читачі районних дитячих та сільських книгозбірень, учасники найбільш активних і успішних волонтерських бригад із Білозерського, Голопристанського, Каховського та Цюрупинського районів. Вони стали учасниками гала-концерту фестивалю «Думай. Читай. Твори», під час якого представили свою роботу у виступах у стилі КВК. Тема виступів – читання, як захоплююче заняття та складова життєвого успіху.
А після концерту та 2-го червня учасників фестивалю чекала напружена робота – під час тренінгів, майстер-класів, практичних занять. Навчальна програма передбачає використання Інтернет-зв’язку, мультимедійних комплексів та ресурсів із фондів бібліотеки. До послуг учасників фестивалю – навчально-інноваційний центр бібліотеки, створений за підтримки програми «Бібліоміст».
За грантової підтримки цієї програми проводиться і сам фестиваль, і його навчальні заходи. Адже основний акцент цьогорічної програми фестивалю змішується на новий для бібліотеки вид діяльності – організацію роботи лабораторії новітніх технологій, як для волонтерів (активу районних бібліотек, здатних ретранслювати набуті знання в середовищі ровесників), так і для бібліотечних працівників, організаторів акції «Читай і стань успішним!» у сільських районах Херсонщини, з тим, щоб поставити новітні інформаційно-комунікаційні технології на службу основній меті в роботі дитячих книгозбірень – підтримці дитячого читання.
   
Ольга Крижановська,завідуюча відділом мистецтв
Херсонської обласної бібліотеки для дітей, автор проекту

Немає коментарів:

Дописати коментар