середу, 1 червня 2011 р.

"День волонтерів"

З лютого 2008р. бібліотеки Каховського району включились в реалізацію обласної акції «Читай і стань успішним!». До акції залучилось 20 бібліотек району, на базі яких сформовано 21 волонтерська бригада з числа учнів 5-8 класів.
 

Кожна волонтерська бригада має свою програму – казки, вікторини, загадки, які використовують для зацікавлення читанням учнів 1-2 класів, та дошкільників.
Створено Читацький парламент з числа дітей-лідерів читання. Сформовані «Ранці-читанці», куди увійшли кращі дитячі книги для молодших школярів.
В ході акції волонтери проводять голосні читки, відгадують загадки, грають у різні розвиваючі ігри з молодшими школярами та дошкільнятами.
Прочитавши книги «Школа доброти», «Мій друг – казка», «Легенда старого автобуса» діти були настільки захоплені прочитаними книгами, що вирішили намалювати ілюстрації до них та виготовити саморобки, які були представлені на виставці «Спритні рученята» в районній бібліотеці для дітей.


Жвавий інтерес у дошкільнят визвала лялькова вистава «Не хвались!» , яку волонтери районної бібліотеки для дітей презентували у дитячому садку «Іскринка».
Волонтерами РДБ проведено театралізоване свято «Посвята в читачі», ранок «Прощання з Букварем», презентацію книги відомого поета Каховщини «Алфавіт від А до Я від Миколи Тібія», літературне лото «Відгадай казку».
Волонтери з Роздольного, Нової Кам’янки, Коробків, Богданівни стали кращими в районному конкурсі «Краща волонтерська бригада», а районної бібліотеки для дітей – лауреатом першого обласного фестивалю волонтерських бригад «Читай – і стань успішним!».



Кращі волонтери бібліотеки своїм прикладом заохочують малюків до читання. І як результат, все більше дітей дошкільного віку приходять до бібліотеки і стають її постійними читачами, ширшає коло дітей, залучених до книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар