середу, 1 червня 2011 р.

БібліОЛЕШКИ презентують: Акція "Цюрупинщина читає дітям"





Допис на блоґ волонтерів Цюрупинської районної бібліотеки для дітей
(до 1928 року м. Цюрупинськ називалось Олешки)                            

Все почалося з цікавої розповіді директора Херсонської ОБД   А.І.Бардашевської про її перебування в Швеції та світові програми підтримки дитячого читання. Особливо вразила польська програма  «Вся Польща читає дітям». І як тільки у 2008 році ХОБД оголосила акцію «Читай – і стань успішним», то свою районну ми назвали «Цюрупинщина читає дітям»!



І таки не помилились. «Как вы лодку назовете, так она и поплывет!». Акція діє! В кожній бібліотеці, яка обслуговує  дітей організовано клуби голосного читання «Світлячок», створено волонтерські бригади. Волонтери читають у школах, дитячих садочках, на майданчиках! Малеча чекає на ці зустрічі. А старші діти  хочуть бути волонтерами, бо читати – це модно, а бути волонтерами  – це круто!



Круто! Бо члени бригад не тільки читають дітям цікаве, спілкуються між собою, а ще й вчаться акторській майстерності, приймають участь у волонтерських конкурсах!



Наша волонтерська  бригада називається «Феї райдуги».


Які чудові фарби! Це – веселка! Кажуть люди, що вона несе мир і спокій нашій землі!

А ще, ми маємо надію на те, що наш веселковий міст до сердець малечі допоможе їм полюбити книгу, бо читання – це шлях до успіху.


Немає коментарів:

Дописати коментар